Победите в контролите не са гаранция за успех в първенството, те само ще ни вдъхнат самочувствие. Най-важните мачове за Калиакра тепърва предстоят. Това заяви в интервю за клубния сайт десният защитник на каварненци Антон Петров.

Футболистът, който е юноша на ЦСКА бе привлечен в Калиакра през лятната пауза от тима на Чавдар (Етрополе). Бранителят говори за подготовката на тима, за целите през новия полусезон и своето място в Калиакра.

- Приключи първият етап от подготовката на Калиакра, как премина тя през твоите очи?

- Свършихме добра работа по време на подготвителния лагер в Мелник. Изиграхме три контроли, важното е, че всички бяхме здрави и нямаше контузии. Смятам, че се вложихме максимално в тренировките и изпълнихме изискванията на треньора. На този етап нещата вървят добре.

- Записахте три победи, те вдъхват ли ти увереност за представянето ви в първенството?

- Победите в контролите не са гаранция за успех в първенството. Подготовката е важен период, натоварването е голямо. От старанието ни сега зависи, как ще изглеждаме през пролетта. Тези победи са важни дотолкова, че ще ни вдъхнат допълнително самочувствие. Най-важните мачове предстоят.

- Ти се присъедини към Калиакра след влизането на отбора в А група, усещаш ли някакво израстване?

- Нормално е да има израстване. Аз дойдох от отбор в Б група – Чавдар (Етрополе), за самия мен това беше крачка напред. Направихме добър полусезон, след изиграните мачове се усеща повече увереност – както в мен, така и в отбора. Калиакра е тим със здрав колектив и добри футболисти. Има още какво да се желае, но съм убеден, че ще продължим да израстваме като отбор и през пролетта.

- Как оценяваш изминалия полусезон, оправда ли твоите очаквания?

- Полусезонът за нас може да се раздели на две части. В началото тръгнахме добре, но след това продължихме слабо и колебливо. Лично аз не мога да си обясня, каква беше причината. След идването на Тони Здравков заиграхме по друг начин, започнахме да вкарваме повече голове и направихме добри мачове. Тепърва предстои да разгърнем потенциала си.

- Как ти се струва престоя в Каварна, как се чувстваш в отбора?

- Чувствам се добре в тук. Когато Калиакра влезе в елита започна с почти изцяло нов отбор, а както вече споменах, в момента колективът е невероятен. Нормално е когато има разбирателство между футболистите това да се предава и на терена. Каварна е малък и спокоен град, което пък спомага да се съсредоточим върху футбола.

- Ти си юноша на ЦСКА, вероятно се надяваш един ден отново да облечеш червената фланелка...

- В момента стремежите и мечтите ми са насочени в друга посока. Струва ми се, че в ЦСКА се залага на чужденци, които с нищо не превъзхождат българските футболисти, но въпреки това са на почит. Това, което ме интересува в момента е моето развитие и успехите на Калиакра.

- Къде ще срещнете най-големи трудности през пролетта и какво място отреждаш на отбора в края на сезона?

- Това, че през есенния дял сме събрали 16 точки не ни гарантира оставането в групата. На 27-и февруари започваме борбата с нови сили и не се съмнявам, че ще срещнем доста трудности по пътя си. Важното е да се мобилизираме и да вземем максимален брой точки, който да ни гарантира по-добро място в класирането.