Най-титулуваният български съдия Антон Генов, който прекрати кариерата си заяви, че най-много съжалява затова, че не е успял да свири мач от Шампионската лига.

„Чувствата са смесени, защото много е минало през главата ми. Имало е и хубави и лоши моменти. Няма да забравя първия ми мач от А група, който бе в Плевен. Гордея се, когато слушах двата химна на Франция и Тунис. Това бе във връзка с отбелязването на десетгодишнината от световната титла на Франция. Най-много съжалявам, че не успях да свиря мач от Шампионската лига. Имах наряд за мача между Динамо Киев и Барселона, но преди това свирих мача между Македония и Канада. След този мач от УЕФА започна разследване и това ми попречи да свиря този мач“, сподели Генов.

„Трудно се свири. Аз съм излизал от стадиони с четири полицейски коли и отцепено движение до София. Мачът бе в Пловдив между Локомотив Пловдив – Нехфтохимик 1:2.

Това беше изключително важен мач. Много трудна загуба за Локомотив. Тогава полицията прецени, че трябва да организира прибирането ми до София. Всичко влияе върху съдиите. Аз точно и ясно съм обяснявал, че това е една игра и не всеки може да стане съдия. Може би и аз съм имал късмет“, добави българският топ-арбитър.

„Гафът ми бе, че приех да свиря мача между Македония и Канада. Трябва да има неопровержими доказателства, за да се докаже, че даден мач е уговорен. Имал съм съмнения, но никога не съм афиширал тези неща и не съм си позволявал да говоря такива неща. На почивката никой няма право да влиза в съдийската стая. Ние си говорим в съблекалнята и по време на мача и знаем във всеки един момент, ако някой е сбъркал. Не мога да си обясня опитите за самоубийства на съдии от Западна Европа“, коментира Генов.

„Искам да си почина добре, имам много добра работа и това ми отнема много време. Опитът, който имам ще го предавам на моите колеги, а как ще стане ще видим. 25 години съм свързан със съдийството и нищо не ми пречи да остана близо до моите колеги. Нека младите съдии да бъдат с добро образование и да учат езици. За мен най-добрият съдия бе Колина и съм му се възхищавал много. Не бих работил на този етап във футболен клуб. Искам да благодаря на всичко хора, които са ми давали опора. Искам да благодаря и на всичките ми близки, които са ме изтърпели. Много ми се иска през следващата година българския футбол да върви нагоре и българският национален отбор да постигне по-добри резултати“, каза още Антон Генов.