Абел Анисе и Ромарио Кортзорг попаднаха в групата за Ботев Пд за първия евросблъсък на „канарчетата“ с Астана, информира официалният сайт на тима от града под тепетата. Старши треньорът на пловдивчани Станимир Стоилов определи група от 18 футболисти за мача, като срещата е на 4 юли от 17 часа българско време. Мъри избра на заложи на следните играчи: Адам Стаховяк, Росен Андонов, Йордан Христов, Костадин Дяков, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел, Артур Енрике, Веселин Минев, Борис Галчев, Томаш Иршак, Абел Анисе, Мариян Огнянов, Луис Педро, Вандер Виейра, Тодор Неделев, Ромарио Кортзорг, Станислав Костов, Николай Павлов.

Същевременно футболистите на Ботев Пд проведоха последното си занимание от подготвителния лагер в Австрия. Във вторник сутринта „канарчетата” излязоха на терена във Фьозендорф, който използваха през последните две седмици и направиха тактическа тренировка.

В 20:00ч. австрийско време “жълто-черните” отлитат за Казахстан с полет от Виена. След като се настанят в хотела си в Астана, футболистите на Станимир Стоилов ще направят официална тренировка в деня преди мача на стадион “Арена Астана”.

В четвъртък от 17:00ч. Ботев излиза срещу местния тим в първи мач от първия предварителен кръг в Лига Европа. Връщането от Казахстан е непосредствено след мача. “Жълто-черните” ще летят от Астана през Алмати до Истанбул, от където клубният автобус ще върне отбора в Пловдив.