Интересно футболно и кино събитие започва от днес до четвъртък вечерта в столицата. Феновете на футбола и киното могат да се насладят на  кинопоредицата „Фублони истории” в Експо Баня София /изложбената зала на Roca/ .

Специални гости на прожекциите ще бъдат и испанските футболисти на Левски Антония Салас Кинта – Аниете и Мигел Бедоя.  Идеята е на културния институт „Сервантес” в  София и представя на българската публика избрани съвременни пълнометражни филми на футболна тематика в поредицата „Футболни истории“. За тяхното реализиране са ангажирани най-големите звезди на съвременната испанска кинематография.

Филмите показват футбола като емоция и страст, които ще завладеят зрителите в залата.  На 2 декември те ще видят комедията „Футболни дни“, която с леко черни краски показва как футболът дава самочувствие на обикновения човек, как това всъщност е терапия на мъжете, макар и не винаги толкова успешна, колкото би им се искало. На 3 и 4 декември са прожекциите на филмите „Засада“ и „Мечтата на Иван“, също разкази за футбола и мястото му в крехкия свят на най-съкровените вълнения на човека. 

За представянето на поредицата „Футболни истории“ в София се ангажират и най-големите футболни звезди от екипа на Левски, испанците Антонио Салас Кинта-Аниете и Мигел Бедоя. Те ще бъдат специални гости на прожекциите на 4 декември 2014 г., от 18.00 ч. в Експо Баня София на бул. "Мария Луиза 16", те ще се срещнат с феновете на футбола, киното и испанския език.

За феновете и всички, които искат да споделят футболните истории в Експо Баня София: филмите са със субтитри на български език, а входът е свободен до запълване на местата в залата.

източник: Gong.bg, Георги Димитров