Капитанът на Монтана Даниел Гаджев е пред трансфер във вицешампиона на Ангола Примейро де Агосто. За това e настоял лично старши-треньорът на африканския тим Любинко Друлович.

Той търси спешно дефанзивен халф, а 23-годишният полузащитник му бил препоръчан от един от спонсорите на Монтана - Ангел Петров. Той и бившият нападател на Партизан Белград, Порто и Бенфика са семейни приятели.

Друлович се чул по телефона и с наставника на арменския Бананц Ереван Стевица Кузмановски, който бе начело на Монтана при повторния дебют на отбора в А група.

В момента Даниел Гаджев е на лагер с монтанци в Сандански. В събота той ще изведе отбора с капитанската лента в контролата срещу втородивизионния Чавдар Бяла Слатина.

„Знам за тази оферта. Предлагат ми доста голяма годишна заплата. До понеделник ще стане ясно дали оставам в Монтана”, заяви за Гонг самият Гаджев.

Даниел Гаджев започва третия си сезон в Монтана, а преди това е носил екипите на Балкан Ботевград и Беласица.

Треньорът на анголския Примейро де Агосто Любинко Друлович пък е едно от големите имена на сръбския футбол. Той направи име с головете си за португалските грандове Порто и Бенфика.