Неа Саламина не подкрепя разиграването, на което ги подлага Крис Диксън и английският нападател вече се смята за „чуждо тяло” в клуба, съобщава кипърският сайт Super Sport FM. Въпросът ще бъде обсъден на утрешната сбирка на управителния съвет на „червените”, а намерението на ръководството е да се намери формула за разтрогването на контракта с Диксън, а ако това не стане, той ще отнесе тежка глоба (финансова санкция).

Причината за тази реакция на ръководителите на клуба е интересът на Локомотив София към нападателя. Първоначално той беше съгласен да премине в тима на Николай Гигов, но изведнъж промени решението си и се отказа от подписването на договор. Той заяви, че иска да продължи кариерата си в Неа Саламина. Шефовете на отбора обаче са категорични, че не искат тъмнокожия играч в състава си.

Същевременно, според други източници тъмнокожият футболист искал да се прибере в Англия, за да види новороденото си преди 6 седмици бебе. Диксън е голмайстор на кипърската втора дивизия със своите 16 попадения. В Локо Сф разчитат много да подсилят атаката си с този играч, който да разнообрази атаката им.