Двама са реалните кандидати за закупуването на акциите на Локомотив Пловдив стана ясно днес. Официално вече са водени преговори между Таня Танева и английски инвестиционен фонд, както и с бизнесмени от Турция. И двете оферти са достатъчно сериозни и до края на месеца ще стане ясно, дали клубът ще има нов собственик.

Англичаните са представяни в България от Димитър Герасимов, за когото в момента се знае твърде малко. Това е кандидатът, за когото лобират хората от бизнесгрупата към фенклуба. Те вече са получили от генералния секретар на клуба Атанас Узунов необходимата документация, която е нужна на кандидат-инвеститорите.

Турските бизнесмени от своя страна все още не са пожелали да се запознаят в детайли с документите на Локомотив. Ситуацията към този момент обаче е твърде неясна, тъй като Таня Тасева все още не е наследила официално акциите на починалия си съпруг. Тази смяна трябва да бъде узаконена, преди тя да може да продава ценните си книжа. Според запознати обаче Емил Наков не е присъствал на срещите между Тасева и кандидат-купувачите, но той вече декларира, че няма да има проблеми с него.

Англичаните и турците обаче имат поставено условие да не бъдат продавани футболисти. В момента обаче усилено се говори, че Христо Златински и Зоран Балдовалиев вече са продадени на Локомотив София.