Завърналият се в Левски Станислав Ангелов е един от футболистите с безспорни лидерски качества в клуба. През последните години, „сините” винаги страдаха от липсата на ярки имена, като винаги погледите бяха вперени в друг ветеран – Христо Йовов.

Ангелов: В Левски е приятно, другите отбори абсолютно не ме интересуват

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов, Австрия

Пелето продължава да е еталон за професионализъм след завръщането си в Левски. След една от тренировките на отбора в Линдабрун, универсалният играч даде специално интервю за Гонг:

-Станиславе, предстои ти неофициалното завръщане за Левски, готов ли си да играеш, тъй като беше болен?

-Да, това само малко ме притеснява, защото все още съм леко отпаднал, тъй като бях болен. През мачовете ще се излиза от това неприятно състояние. Така ще навляза в по-положителна форма. Лично аз, какво да съм готов. Винаги съм готов.

-Винаги сме те определяли за универсален футболист. На тренировките те ползват като централен защитник. Нагласил ли си се на тази вълна?

-Никога досега в подготовката не са ме ползвали на много позиции. Най-много на една-две. После, когато започнат мачовете, почвам да се въртя. Нуждата от мен става на различни места. Не е важно как вървят нещата в подготовката, а в официалните мачове. Сега има много футболисти, всички са здрави, няма и наказани. Въз основа на това, няма напрежение в мачовете, трябва всички да играят и сме спокойни.

-Това да играеш на различни постове е богатство за треньора. С Илиан Илиев коментирали ли сте този въпрос?

-Не смятам, че трябва нещо, кой знае, какво да конкретизираме. Аз съм си работник, имам си работа и трябва да я върша. Трябва да изпълнявам неговите изисквания. Не виждам какво толкова трябва разискваме. Единствено, ако нещо не му харесва от изпълнението на задачите, трябва да ми дава наставления и да ми обяснява.

-Левски остави добро впечатление в първия мач срещу Металург. Ти също го гледа отстрани, как ти се стори отборът?

-Определено играхме добре, но имахме и своите слабости. Там обаче треньорите и ръководството наблягат над нещата, за да се поправят о време, както казваме ние българите. Трябва да изглеждаме все по-добре.

-Вече каза, че Левски е израснал като професионален клуб, как го виждаш, като ниво на футболистите?

-Хайде да изчакаме, нека почнат мачовете с напрежение. Тогава ще видим, кой, къде се намира. Не говоря само за резултатите, защото не винаги те са най-точни. Има случаи, когато не отговарят на играта. Определено трябват мачове с напрежение, за да съм наясно, къде се намираме в момента.

-Винаги си бил футболист с много хъс и амбиция, смяташ ли, че можеш да заразиш и останалите с това, говоря и за по-младите, но и за останалите в отбора на Левски?

-Всеки трябва да гледа първо себе си, а през себе си, да мисли и за отбора. Само така може да се зарази някой. Хъсът е желание да помогнеш, да играеш, не мисля, че някой може да се зарази, като гледа друг, той трябва да го чувства.

-Рискувам да се разсърдиш, но вече на 34, като по-опитен, изпитваш ли още удоволствие от играта?

-Не ме обиди, не ми каза, че съм стар, каза че съм опитен, а това е добре...Естествено, че изпитвам, след като още играя. Винаги ще обичам спорта, но ще играят, докато ми носи удоволствие. Ще играя докато се харесвам как го правя, ако не ми харесва, първи ще хвърля бялата кърпа.

-С годините футболистите почват да обръщат повече внимание на много неща. Стават по-стриктни в тренировките, при теб как е?

-По-скоро винаги съм си бил такъв. При мен начинът ми на живот е такъв. Аз се старая да живея професионално и спрямо себе си, не е само заради футбола. Ако искаш да съхраняваш себе си и тялото си, това е начин на живеене.

-Следиш ли конкурентите? Знаеш ли какво правят в техните мачове?

-Изобщо не ме интересува абсолютно никой. Аз съм си на лагер. Тук обстановката дори и за мен е нова. Нови хора, нови момчета, разбирам се много добре с всички. Правим колектив, така че има много интересни и важни неща, които правим в момента. Изобщо не мога да се разсейвам с други отбори.

-От твоята гледна точка, добър ли е колективът в Левски, има ли го?

-Има колектив, въпреки че сме много новите играчи. Броя и себе си. Има много приятна обстановка. Между момчетата има много приятелство. Всичко това обаче ще се види, когато дойдат мачовете с напрежение, защото тогава е най-важно.