Старши треньорът на Рилски спортист Ангел Славков сподели след поражението от Локомотив София: „Нашият отбор доказа за пореден път, че не играе лош футбол и последните загуби с по 1:0 не са реални. Просто липсата на голмайстори, които да реализират създадените ситуации, а те са средно по 6-7 на мач, ни докараха до това, да се борим за оставане в групата. През целия мач, особено през първото полувреме, на моменти надигравахме един от най-стойностните отбори в нашия шампионат.”

Славков добави: „Смятам, че нашият отбор има място в групата на майсторите и се надявам вече да имаме малко шанс, за да успеем да вземем необходимите ни точки до края на шампионата и да се поздравим с оставане в А група.”

Наставникът на самоковския отбор заяви, че е срещнал много проблеми при окомплектоването на състава:„Имахме доста сериозни кадрови проблеми преди днешната среща, особено на вратарския пост, затова пази абсолютен дебютант - 18-годишният Емил Михайлов. Имаме и контузени, и наказани футболисти. Всъщност играхме с трима дебютанти. Добре е и за тях, и за нашия отбор, защото показахме, че има поколение, което израства.”