Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев разкри, че в отбора са привлечени хората, които спортно-техническият щаб е желал.

„Надявам се 2013 да бъде богата на събития за Лудогорец. Доста неща се изписаха, доста предположения се чуха за нови попълнения и продажби. Бих казал, че 90% от тях бяха погрешни предположения“, коментира Петричев.

„Ние сме изключително доволни от свършената работа. Успяхме да привлечем хората, които искахме. Те не са толкова много, колкото бяха миналата година. Ние разполагаме с един боеспособен отбор, който има ресурс да защити титлата“, добави изпълнителният директор на Лудогорец.

„Новите момчета са за засилване на конкуренцията. Лудогорец ще продължи да защитава целите си. Пожелавам много късмет на Неманя Милисавлевич. Сигурни сме, че той ще успее. Няма никакви проблеми с документите на Себастиан Ернандес. Вече дори и работната му виза е готова. По лични причини той ще кацне в Истанбул и след това ще го транспортираме до Анталия. Всичко около него е ок към днешна дата.“

„Ние победихме в преките двубои основните ни конкуренти. Започнахме да свикваме, че Лудогорец е дежурното оправдание на всички. Аз не отписвам ЦСКА. Миналата година през пролетния полусезон ние изоставахме с осем точки от ЦСКА и въпреки всичко, станахме шампиони. ЦСКА не е отбор, който може да бъде отписван от битката за титлата. За мен ЦСКА е напълно реален конкурент за титлата, а има и други отбори, които ще изиграят роля при разпределянето на местата в челото.“

„Селекцията е съвсем нормална. Няма тенденция към свиване на бюджета. Имаме сериозно завишение на бюджета за детско-юношеската школа с 1/3. При всички случаи бюджетът за дюш нарасна значително. За общия бюджет на отбора има завишение спрямо миналата година. Миналата година инвестирахме страшно много средства за инфраструктура. Миналата година не е мерило като цяло. Ще се строят още два помощни терена. Един е готов и очакваме напролет да влезе в експлоатация. Още два ще бъдат построени в най-близко бъдеще, за да може да отговорим за нуждите на дюш. Между нас си говорим, че дюш се развива много по-бързо от очакваното. Работим не само върху инфраструктурата, а и върху обучението на наши треньори, които ги пращаме в чужбина. Имаме много млад и амбициозен директор на школата Яков Папарков“, каза още Ангел Петричев.