„Слиема е нещо ново и непознато за нас! А с всяко непознато нещо трябва да се внимава!”, заяви специално за Гонг от Нион президентът на Литекс Ангел Бончев. „Оранжевите” срещат малтийския тим в първия квалификационен кръг от турнира за Купата на УЕФА.

„Сами видяхте преди няколко години националният ни отбор направи 1:1 с определяния за непретенциозен тим на Малта. Така, че ако при нас е имало някаква еуфория и радост от жребия, то тя трябва да е приключила вече”, каза ловешкият бос.

„Представител на Слиема в Нион нямаше. От съперника ни бяха упълномощили хората от другия малтийски тим Хибърниън. Все пак разменихме информация”, сподели Бончев.

На въпрос как ще бъде разузнаван Слиема, президентът на Литекс каза: „При тези комуникации няма проблем. А и в Малта работят български треньори, които надявам се, ще ни помогнат с информация”.

В първия мач на 19 юли ловчанлии гостуват на Рицарския остров, като се очаква температурите да бъдат доста високи. По този повод Бончев заяви че не се притеснява, тъй като двубоят ще бъде късно вечерта. Реваншът е на 2 август на Градския стадион в Ловеч.