С 58% от гласовете на феновете в традиционното допитване Кевин Амунике от ЦСКА печели категорично приза за най-атрактивен голмайстор на 10-и кръг. Нигериецът спечели признанието на привържениците с попадението си срещу Черно море за най-атрактивен голмайстор на 10-и кръг от българското футболно първенство.

Лявото крило на ЦСКА получи 58% от гласовете в рамките на инициативата на Ариана „Гласуавй за най-атрактивния гол”. Амунике получава правото да носи жълтата лента на Ариана в следващия кръг от първенството.

Като атрактивни феновете определиха и головете на Стойко Сакалиев от Локомотив Пд в срещата срещу Вихрен и на Уелингтом да Силва от Литекс, съответно с 16,5% и 13,4% от гласовете.

Номинациите на Ариана за 11-и кръг са:

1. Фелипе Машадо от ЦСКА /София/ в срещата Марек - ЦСКА 1:3

2. Даксон Да Силва от Локомотив /Пловдив/ в мача Локо Пд - Литекс 1:0

3. Марчо Дафчев от Локомотив /София/ в мача Локо Сф - Видима 2:0

4. Иво Иванов от Берое /Стара Загора/ в мача Берое - Беласица 2:1

5. Здравко Лазаров Славия /София/ в мача Славия - Спартак Вн 5:0

Инициативата на Ариана „Гласувай за най-атрактивния гол” започна със старта на футболен сезон 2007/2008 и се осъществява с подкрепата на Професионалната футболна лига. Целта на инициативата е да създаде платформа, която стимулира и подкрепя атрактивната футболна игра в България, като дава правото на феновете да гласуват за най-атрактивните голове.

С продължаването на инициативата „ Гласувай за най-атрактивния гол” Ариана, като основен спонсор на Българското първенство по футбол, отново предизвиква отборите от професионалните групи и техните футболисти да дават всичко от себе си и да осигуряват на феновете повече футболни емоции с най-доброто от футбола – атрактивните голове. Победителят в инициативата е футболният клуб, отбелязал най-много красиви голове през целия сезон, който получава признанието на феновете и парична награда в размер на 50 000 лева. Той ще бъде обявен за “Най-атрактивния отбор на Ариана и българските фенове” в края на сезон 2007/2008.

Символ на признанието на феновете е специалната жълта лента, на която се връчва на футболиста, събрал най-много гласове на феновете за атрактивно попадение. Всички гласували имат възможността да спечелят футболни награди от Ариана, които се раздават на всеки кръг от първенството.

Регламент на играта “Гласувай за най-атрактивния гол”:

Феновете гласуват за най-атрактивния гол до края на всяка седмица (петък), като се регистрират безплатно на страницата www.ariana-football.bg или като изпращат SMS с техния фаворит (от 1 до 5) на кратък номер 1061.

Всеки вторник вестник „Тема:Спорт” публикува на страниците си графично представяне на номинираните попадения с експертен коментар и интервю на победителя от предишния кръг.