Американският национал Алехандро Бедоя разкри пред медиите отвъд океана, че има оферта да продължи кариерата си в български тим, без да разкрива кой е той.

Атакуващият халф е с впечатляваща визитка. Има 13 мача за САЩ, а бе част и от лагера на "янките" през миналия месец, въпреки че няма отбор. Футболистът е свободен агент, след като договорът му с шампиона на Швеция Хелзингборг изтече по-рано този месец.

Преди това Бедоя бе част от шотландския гранд Рейнджърс, където изкара един сезон, преди тимът да бъде пратен в трета дивизия. Израсналият в Маями 25-годишен халф играе за Йоребро от 2009 до 2011 година.

Бедоя разкри, че има оферти от над 15 отбора в Германия, Франция, Испания, Холандия, България, Русия, Швеция, Швейцария и Мейджър Лийг Сокър. Шансовете да заиграе у нас обаче не са големи. Самият той заяви, че не е вероятно да дойде в Източна Европа, защото трудно ще може да се наблюдават изявите му, а самият той иска да е част от състава за Мондиал 2014.

"Не мога да говоря от името на всеки, но смятам, че Световното първенство е върха за всеки футболист. Бих взел по-малко пари, за да попадна в отбор, където ще играя редовно и ще стана по-добър футболист. Също така ще ми предложи място за Мондиал 2014", сподели плеймейкърът. "Трябва му клуб, който е предизвикателство. Трябва да е титуляр и да е постоянен за отбора си. Пробие ли в състава, трябва да стане негов лидер", заяви селекционерът на САЩ Юрген Клинсман. Бедоя е свободен агент, но иска да си намери отбор до края на януари, когато затваря трансферният прозорец. /БГНЕС