Треньорът на вратарите на Берое Армен Амбарцумян заяви, че старозагорци познават добре отбора на Етър Велико Търново.

- Вече трети официален мач Берое не получава гол. Какъв е коментарът ти от гледна точка на това, че си бивш вратар и на позицията, която заемаш в момента?

- Това се дължи най-вече на цялостната игра на отбора, а не конкретно само на защитата или на вратаря. Като цяло отборът добре се защитава и най-вече затова. Не е някаква магия или нещо по-специално. Целият отбор играе добре във фаза защита, включително нападателите. Може да се каже, че и новите попълнения допринасят с играта си в защита и затова така се получава най-вече. Надявам се така да продължим и занапред.

- Тежки атмосферни условия в страната. Тук в Стара Загора времето е добро, но има предпоставки за доста силен вятър. Има ли предпоставка да се провали двубоя, ако метеорологичните условия не позволяват провеждането му?

- Ние сме готови за всякакво време. Както знаете ние изкарахме подготвителния период тук, именно заради пролетния полусезон. Очаквахме лоши терени, лошо време. Затова това не е проблем за нас.

- Мачът ще се играе на неутрален терен. Предимство ли е това за Берое?

- Да мисля, че е предимство. Все пак няма да играем в Търново. По-важно е ние как ще играем. Ако успеем да покажем играта от последните 3 мача, ако щете и тази от мача с “Амкар” в приятелския мач, мисля, че можем да имаме позитивен резултат.

- Отборът на Етър Велико Търново е пълна загадка за футболните специалисти. Коментарите са, че никой не знае на какво са способни. Очакванията за двубоя?

- Много добре сме запознати с отборът на Етър Велико Търново. Може би за обществеността има неизвестност, но специално ние сме добре запознати с целия отбор на Етър Велико Търново и с начина им на игра. Не мисля, че те ще играят по различен начин от това, което са играли при победите им във Варна и срещу Монтана.

- Берое е свикнал да играе на най-добрия стадион в България, с най-хубавия терен. Сега гостува. Това може ли да се иргае в минус за отбора?

- Не знам. Не мисля, че футболистите ще играят на някакъв терен, на който не са играли досега. Не мисля, че един терен може да допринесе за нашата по-добра или по-лоша игра.