Отборът на Левски не успя да преодолее поредния си съперник, въпреки че срещна втородивизионния Локомотив Мездра. „Сините” футболисти не успяха да стигнат до успеха на собствения си терен и завършиха 2:2 в контрола играна на стадион „Георги Аспарухов”.

През изминалия уикенд шампионите на България направиха 0:0 срещу Беласица в Петрич в среща от петия кръг на А група. В днешната контрола централна фигура на терена бе нигерийският нападател Узувуро Онест Амаоби, който се намира на проби при „сините”.

Футболистът с прякор Кошмара реализира едно от попадения за Левски, но въпреки това не успя да помогне до толкова на тима на Станимир Стоилов, че да се поздрави с победата накрая.

Нигериецът остана на терена почти през целия мач, като бе заменен в 87-та минута от Манчев. През това време освен с гол в 40-та минута известният с прякора си Кошмара футболист стигна до няколко добри положения.

Амаоби излезе два пъти срещу вратаря на Локомотив, но не успя да вкара втори гол. Нигериецът демонстрира желание, макар че рядко получаваше точни пасове. В началото на втората част сантиметри не стигнаха на Амаоби да реализира добро подаване на Балтанов.

Силен мач за шампионите изигра Георги Сърмов. Халфът асистира за първия и вкара втория гол за Левски.

Гостите от Мездра показаха, че не са случаен тим и заслужено стигнаха до хикс на стадион „Георги Аспарухов”. Гостите откриха резултата в 34-та минута чрез Георгиев,който получи пас в наказателното поле на Левски и насочи топката майсторски в десния ъгъл на вратата. Последното попадение в мача бе дело на Нинов в 82-та, с което стигна до равенството.

„Сините” треньори най- вероятно ще пробват Амаоби в още една контрола, като на този етап не е ясен противникът.