Старши треньорът на Светкавица Альоша Андонов призна, че не е голям оптимист за оставането на тима в А група. Последният в класирането допусна тежко поражение с 0:5 от лидера Лудогорец в Разград.

„Нямам дълга резервна скамейка. Видяхте днес бяхме само 16 човека. Имахме четирима контузени и се опитахме да направим всичко по силите си. Да не забравяме, че един футболист на Лудогорец струва колкото е бюджета на нашия клуб. Опитахме се да се противопоставим, донякъде успяхме, но само през едното полувреме“, коментира Андонов.

„Ако кажа, че съм оптимист ще ме помислите за луд. Имаме само две точки и с оглед преднината на другите отбори пред нас означава, че трябва да спечелим четири мача, а те да губят. Тая някаква надежда с малко късмет и шанс, но трябва да започнем да си вкарваме положенията.“

„Иска ми се да направим първенството интересно и във втората половина на таблицата и ако може в следващите мачове да се намесим в борбата за оцеляване. Аз може да съм оптимист, но реалностите са съвсем други“, допълни старши треньорът на Светкваица.