Президентът на ЦСКА Александър Томов заяви, че клубът е готов да инвестира в базата не по-малко от 40 млн. евро в рамките на 7 години при евентуално стартиране на концесионната програма.

ДАМС в лицето на Весела Лечева стартира разглеждането на документите и офертите за стадион „Българска армия”, както и за базата на ДЮШ на “Червено знаме” и тази в Панчарево, които бяха представени днес от страна на ръководството на „червените”.

„Предлагаме на държавата да даде съгласието си да инвестираме в базата не по малко от 40 млн. евро за следващите седем години.Ние не правим обекти само за футбола, а за всички спортове и даваме приоритет на младите спортисти”, заяви след срещата Томов.

„Надявам се да превърнем Панчарево в модерен център. Общият обем на инвестициите, които се предвиждат, като това зависи само от предварителния проект, е 40 млн. евро”, потвърди шефът на ЦСКА..

Александър Томов заяви, че ЦСКА иска да развива тези бази, за да отговарят на изискванията на ФИФА и УЕФА, но всичко зависи от сроковете на концесията, както и началото на проекта.

Томов допълни, че Прамод Митал вече е одобрил тази инвестиционна програма: „В момента, в който концесията се издаде ние сме готови до месец-два да стартираме този проект.”

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов също присъсътва на срещата. Той обеща, че на ЦСКА ще се даде възможност за инвестиции в базата, за да се създадат добри условия, защото добър спорт се развива при добра материална база. „Волята на правителството е това да се случи не само с ЦСКА, но и с всички тези, които имат воля и желание да инвестират в спортната база.”