Президентът на ЦСКА Александър Томов заяви, че има три оферти за капитана на „армейците” Александър Тунчев, но той лично не би искал да го продава. „Това са финансови неща, които във всички случай дават повод за повече работа. В последния момент бяха поставени допълнителни финансови условия. Решихме да ги приемем. Сега след малко предстои подписване. Сега се преписва договора в момента и предполагам, че до един час ще подпишем. За Тодор Янчев вече е потвърдено. Фланелката му е ясна. Явно другата седмица ще направим ново представяне, защото днес закъсняхме заради Зе Руи”, каза босът на „червените”.

„Има още играчи, с които преговаряме. Гарсес трябва да дойде на место и да подпише. Предварителният договор е подписан и от двете страни. Има и други имена, но не мога да кажа. По Амунике има спор, който не е между нас. Той е за 30% върху правата на Витория Сетубал”, сподели Томов.

„ЦСКА е може би единственият български клуб, който вече има с европейски гранд един договор за много близки взаимоотношения. Много ми е приятно, че лично президентът на Бенфика Луиш Фелипе Виейра стана страна по договора. Имаме съвместен протокол за дейност. Аз го очаквам да дойде през септември. Очаквам те да участват в 60-та годишнина на ЦСКА”, допълни президентът на столичани.

„Очаквайте още нови попълнение. Поне още две-три. До утре Страсбург ще даде официален отговор за Вальо Илиев. Ние сме поставили условия и цена, а те трябва да я потвърдят. Тя е окончателна. Нормална, висока цена за български футболист. Има интерес към Тунчев, но той е нашият капитан, той е нашето име. На мен обаче не ми се дава Тучнев. Един френски, един полски и един словашки отбор се интересуват от Тунчев. Нещата вървят към взимане на Чиликов, но и там има незавършен процес. Ако ще го взимаме, то няма да е под наем”, коментира босът на „армейците”.

„Три заплати сме готови веднага да платим на Пламен Марков. Аз много държа на отношенията на ЦСКА с Племен и искам много по-бързо този финансов въпрос да се изясни, защото той е нужен на ЦСКА. Ще пуснем декларация по повод старши треньорът на националния отбор. Смятам, че не трябва да остава луфт и смятаме, че Димитър Пенев може да бъде поканен за треньор на националния отбор. Ще се срещнем в края на месеца с Борислав Михайлов. Не е ясно кои футболисти ще бъдат освободени”, завърши Томов.