След близо два месеца извън терените, футболистът на Славия Александър Младенов ще попадне в групата на „белите” за предстоящото малко столично дерби срещу Локомотив София. Двубоят е тази неделя на стадиона в Овча купел от 14:30 часа. Специално за Гонг Младенов сподели какви са неговите очаквания за сблъсъка и как върви възстановяването му от травмата в адукторите.

„Не се чувствам още готов на 100%, но се радвам, че след два месеца извън терена, се завръщам, за да помогна с каквото мога на моя отбор да върви успешно напред. Добре беше за мен че поиграх около 20 минути за дублиращия отбор, да набера малко игрови ритам преди завръщането ми за първия отбор, и стъпка по стъпка навлизам във форма,” сподели Младенов.

Относно столичното дерби между „бели” и железничари, Младенов сподели, че в такива мачове и двата отбора играят на предела на възможностите си, независимо дали някой от отборите е в криза или подем:„Чувал съм че тези мачове винаги са с малко по-различен заряд и никога не се знае крайният победител. Сигурен съм, че ще стане много качествен двубой за феновете.”

„Влязохме в тежък цикъл с тежки мачове, но ще играем мач за мач. Аз не обичам да правя сметки. Нашият отбор в последно време показва израстване, което трябва да ни повлияе стимулиращо и мисля, че още вдругиден ще успеем да вземем трите точки, защото в тази тежка серия те са от изключително значение,” заяви Младенов.

„За футболистите на Славия трябва да е чест фактът, че ръководството е поставило цел участие в Лига Европа, защото с това те показват, че вярват в потенциала на момчетата, а какъв по-голям стимул и мотивация от това ръководството да вярва в теб. Доколко е възможно това, ще се разбере след края на сезона, но аз лично го отчитам като комплимент към играчите от страна на шефовете,” каза той за целите на Славия.

„Имам договор с тима на Славия за една година и съм много благодарен на г-н Венцислав Стефанов че ми протегна ръка в труден момент за мен, когато лекувах тежка травма. Тук ми дадоха възможност да се възстановя и да вляза във оптимална форма, която може след време отново да ме изкара в чужбина,” призна Младенов.

На въпрос как гледа на идеята някой ден семейство Младенови да се съберат в един отбор, Александър отговори, че светът е малък и нищо не се знае, въпреки че на самия него това му се струва много трудно на този етап и само бъдещето може да покаже.