Старши треньорът на Берое Александър Димитров призна, че отборът няма да готов за първите мачове от Лига Европа срещу Радник Бийелина от първия квалификационен кръг.

„ Горе-долу очаквах нещо подобно да се получи. Целта бе видя новите състезатели. Къде сме сбъркали, но от един мач няма да си вадим изводите. Oт втората част съм по-доволен, защото имахме много повече скорост. Голът на Дунав дойде от детинска грешка. Аз винаги съм казвал, че трябва да се изтърпят грешките на растежа. Млади момчета – ако сега ги зачеркнем, къде отиваме? Малко сме тежки, малко сме тромави, но периодът е такъв. Не сме готови за Лига Европа – много е рано още да говорим за каквото и да е. Целта бе да се видят новите състезатели и до колко стратегията на игра, особено във фаза атака ще пасне на тези играчи. Това, което сега видях е, че ние стигаме до наказателното поле и е добре, но оттам нататък липсва последния пас и завършващия удар, което на този етап е нормално“, заяви Димитров след равенството с Дунав.

„Да, всичко върви по план. Всичко върви така, както е планирано, така че няма проблем. Това може да ни се случи и затова използвам контролата – да използваме колкото се може повече неща. Аз се бях спрял на една тактическа схема, която е нова за отбора. Трябва да използваме и други варианти. Това е, че нямаме достатъчно време за експерименти и това ни е големия проблем, но такава е ситуацията. Нито Ради Кирилов, нито Като могат да са картотекирани. Направиха добри впечатления. Аз мисля, че новите попълнения оставиха добри впечатления.", каза още Александър Димитров.