Капитанът на младежкия национален отбор Александър Цветков започна леки бегови тренировки, а в същото време продължава и процедурите по възстановяването си.

Цветков се контузи нелепо на последната тренировка за 2010-а година, когато увреди връзки. Въпреки това, той замина на лагер с Литекс и едва сега започна леки бегови занимания.

Към момента не е ясно след колко време полузащитникът ще се включи в пълноценните тренировки на наставника Любослав Пенев, но очакванията са до края на месеца вече да е на много по-сериозни натоварвания.

Още един контузен има в Литекс, но неговата травма е много по-лека. Централният нападател Светослав Тодоров ще пропусне днешната контролна среща с румънския Клуж, като Любослав Пенев ще заложи в атака на новите попълнения Деян Джерманович и Папе Алиуна Диуф.

Тази сутрин футболистите направиха по-леко занимание, а от 15.00 часа ще изиграят първата си контрола в Белек. Заради ангажименти към национални отбори няма да вземат участие Христо Янев, Петър Занев, Николай Бодуров, Илия Миланов и Момчил
Цветанов.