Централният защитник на Лудогорец Александър Барт даде специално интервю за Гонг по време на лагера на отбора в Турция. Французинът демонстрира добър български, който е научил най-вече по време на престоя си в Литекс.

„Всичко е много добре. Свърши първият лагер в Сандански. Всички условия тук са перфектни – хотелът, теренът. Дано всичко е добре и да започнем втория полусезон добре. Имаме шансове за титлата. Има още много мачове. Има много отбори и всичко може да се случи. Не искам да казвам, че сме шампиони. Когато свърши сезонът, ако играем в Европа ще е супер. Все пак играем за първа година в елита“, каза Барт.

Той коментира и въпроса с конкуренцията в отбора на база новите попълнения. „Конкуренцията е супер. Когато няма конкуренция, може да отидем на тренировка и да играем по-леко. Сега има повече хора и трябва на всяка тренировка, и всеки мач да сме на 100 и повече процента. После треньорът знае какво да прави“, допълни още защитникът.

„Организация в Лудогорец е много добре. Бях в Литекс и там нещата са супер. Тук има много професионалисти. Президентът прави всичко за нас. Има много добри специалисти и футболисти. Публиката в Разград е страхотна. Има специална атмосфера за нас. Отиваме на мач и играем за тях. Според мен това е 12-ия човек“, заяви още футболистът.

„Имаме колектив. Има много чужденци, но атмосферата е добра. Когато има резултати, е добре за всички. Според мен е по-добре да играем всеки мач и да не мислим за титла. По-добре мач за мач“, каза Барт.

Защитникът коментира и конкурентите в борбата за титлата на България.

„Литекс винаги е бил добър отбор. Сега има нов треньор, преди това Любо Пенев, който също е много добър треньор. Не са далеч с точките, и Литекс може да се представи по-добре. Ние загубихме само един мач първия полусезон срещу тях. Нищо не знам, какво представляват Левски и ЦСКА като футбол. Може да имат проблем с допинга и организацията. Това обаче не е проблем, ако футболистите искат да играят. По време на самия мач не се мисли за другите неща. Ние сме по-добре, когато всичко е наред извън терена, но когато стъпим на терена, не мислим за другите неща около нас. Ние работим на терена. ЦСКА има същите точки като нас, Левски е близо, всеки може да е шампион, ако играем в Европа, е добре за нас“, завърши французинът.