Спортният директор на Ботев Александър Александров за пореден път заяви, че пред отбора няма поставена конкретна цел за класиране в първенството. Според него, отборът трябва да се гради постепенно и следващата стъпка е да бъде затвърден игровият облик, демонстриран в лятната подготовка. Футболист №1 на България за 1999г. е категоричен, че най-важното за Ботев на този етап е с играта си да радва публиката по трибуните, както и мажоритарния собственик на клуба.

Ето какво сподели Сашо Александров пред медиите на пресконференцията преди мача със Славия:

„Целта ни е да направим един добър отбор, от който, както самият собственик пожела да не се черви, когато дойде на стадиона. Искаме да играем добър футбол. Апетитът идва с яденето и ако ни тръгне играта и резултатите са налице, може и да се целим в нещо по-голямо. Но не са ни поставяни цели за медали, титли и купи, както се тиражира в някои медии. Най-важното е да ни се получи играта, която показахме в контролите.”

„Едно от нещата, които искам да променим, е начинът, по който играем като домакини и навън. Пловдивският футбол има проблем с това нещо. По един начин се играе вътре, а при гостуване настройката е различна. Нашето желание е да имаме стил, който да показваме във всеки мач, без да се влияем от това къде играем.”

„Не ме притеснява нито един отбор в България, притеснява ме нашите футболисти как ще изглеждат. Ако продължаваме да играем, както в подготовката, няма да имаме никакви проблеми. Футболистите надминаха очакванията ми, не предполагах, че толкова бързо и добре ще се окомплектоват.”

Сашо Александров коментира и новото си амплоа на директор: „На терена ми беше по-лесно , защото там ми помагаха и съотборниците. Приключих с футболната кариера, сега съм концентриран в новото поприще и мисля, че се справям добре. Всяко начало е трудно, но лесно няма никъде.”

Той добави още, че е разочарован от представянето на българските отбори в евротурнирите, но вижда решението на кризата точно в начина на работа в Ботев:

„Яд ме е, че започнаха да ни бият такива отбори, като Сараево. Футболът ни като цяло се забива все по-надолу. Всичко трябва да се промени във футбола в България и смятам, че нашият клуб е тръгнал точно в тази правилна посока. Всички виждат как се работи в Коматево и до 1 година там ще имаме една прекрасна база. Това е началото за нещо голямо.”