Нападателят на Ботев Пд Александър Колев   бе награден с голмайсторската статуетка  за Играч №1 на IV кръг в "А" група. За отличното си попадение срещу Пирин Бл Колев  получи 8 гласа от футболните треньори и специалисти, втори е Хенри Рохас (Литекс)  със 7 гласа, Борислав Цонев (Левски) е с 4 гласа, а Благой Макенджиев (Берое) и Борислав Балджийски (Монтана) – с по 1 глас.

Колев благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че основната цел на „канарчетата” през този сезон е участие в евротурнирите.

"Всеки човек, който разбира от футбол, знае, че в Благоевград се играе трудно. Тежко гостуване. Успяхме да поведем в резултата, след това останахме с човек по-малко, а после и с двама по-малко. Борихме се за всяка педя терен. Изказвам благодарност към целия отбор, че излязохме мотивирани и успяхме да вземем победата”.

Колев се върна и към загубата с 0:6 от Монтана, като заяви, че тимът вече си е взел поуки от срещата. "Монтана е доста сериозен отбор. Мишо Мадански и Ферарио Спасов са свършили много добра работа. Но за нас бе голямо унижение да паднем с 0:6. Ние сме Ботев. Излязохме с амбицията да победим, но за нас беше каръшки ден. Вкарваха ни гол с всеки удар. Взехме си поука и в мача с Локомотив Пловдив показахме, че това е било случайност.", добави футболистът.

Относно амбициите на Ботев Пловдив, Колев заяви: "Нямаме поставена конкретна цел, но ще атакуваме евротурнирите. Тренираме доста усърдно и в последните два мача показахме, че можем да играем много добре. От всеки съотборник очаквам пасове, зависи от ситуацията. Още не можем да опознаем добре новия треньор. Има свой метод на работа, започваме да разбираме неговите намеци и виждания. Надявам се да постигнем доста успехи”.

На въпрос за адаптацията му в България и амбиците му като футболист, Колев отговори: „Изкарах 6 години в Белгия. Адаптацията ми тук беше доста трудна. В България се играе силов футбол, разчита се на единоборства. В Белгия се залага повече на играта по трева. Разбира се,  българската публика е по-темпераментна. Там стадионите са пълни, но няма такива емоции на трибуните. За интерес към мен от Левски се пишеше през лятото, но имам договор и няма как да ме привлекат като свободен агент.  Мечтата ми е да играя в чужбина, но преди това трябва да показвам добра игра и постоянство тук. Мисля, че в България има доста добри нападатели. Всеки е добър за своя отбор, но бих отличил Бьорн Йонсен от Литекс. Иначе смятам, че Данило Асприля е най-добрият футболист в България в момента”.

Александър Колев заключи, че ЦСКА и Локомотив София са големи имена и нивото без тях пада, ноформатът с 10 отбора и четири мача помежду им  е по-добър, отколкото с две шестици - сега има по-интересни мачове и повече емоции.