Капитанът на Черно море Александър Александров-Алекс бе избран за футболист №1 на Варна за 2008-а година. Халфът събра 130 точки от гласовете на журналистите в анкетата, организирана от Асоциацията на спортните журналисти, Зоналния съвет на БФС и Община Варна. На второ място остана нападателят на Черно море Мирослав Манолов с 96 точки, а на трето - опорният халф на Спартак Вн Даниел Моралес.

На 4-о място се нареди Георги Илиев от Черно море, на 5-о съотборникът му Жовалдир Перис, на 6-о Иван Найденов от Спартак, на 7-о Юруков от Черно море. 8-ата позиция разделят Стойко Сакалиев и Владислав Мирчев от Спартак. На 9-о и 10-о място останаха “соколите” Боян Илиев и Стоян Георгиев.

Призът за европробив бе за Владислав Мирчев, който игра в Шампионската лига с екипа на БАТЕ Борисов, където бе преотстъпен. За най-прогресиращ футболист бе избран Иван Найденов от Спартак.

Бяха предвидени още доста призове, сред които и за цялостен принос - съответно на Иван Василев от Черно море и Кирил Пандов от Спартак.

За успехи в плажния футбол бе награден отборът на “Одесос”, а за успехи във футзала -МФК Варна. Имаше награди и за ДЮШ на двата клуба. Ветераните на Черно море бяха наградени за второто място в Държавното първенство. С наградата за най-прогресиращ отбор в североизточната В група бе отличен Аксаково.