Португалският футболист Алберто Лоузейро обеща на феновете на Берое, че ще се завърне в отбора. 31-годишният халф обаче не пожела да конкретизира кога е възможно това да стане факт.

Лоузейро е наясно, че трябва да се възстанови напълно след втората операция на коляното, която претърпя.

Алберто Лоузейро скъса кръстни връзки на коляното в края на миналия сезон в протоколния мач срещу ЦСКА. След това той се оперира в родината си, където продължава да се възстановява.

„Възстановяването ми протича бавно, по-бавно, отколкото ми се иска. Аз обаче напредвам с всеки ден”, коментира Лоузейро.

„Към момента съм на 50% физически възстановен. Боря се с болката в коляното. Всеки ден ходя на физиотерапия. Поддържам контакт с Петър Хубчев, Пламен Липенски, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян”, добави португалецът.

„Надявам се да се върна в игра, колкото е възможно по-бързо. Все пак обаче трябва да бъда много внимателен, защото това ми е втора операция на същото коляно. През 2008 година претърпях първата операция, а миналата година бе втората хирургическа интервенция. Аз обаче ще се върна в Берое. Обещавам на феновете.”

„Купата на България, която спечелих с Берое през миналата година е най-голямото постижение в моята кариера. Обичам Берое. В България ще играя само за Берое”, каза още Алберто Лоузейро.