Новото попълнение на Славия Франсиско Алберони се съгласи да даде интервю за gong.bg и предаването на Дарик радио „Голлиния”. Полузащитникът дойде в България с лъскава визитка. Той е бил част от европейските колоси Интер и Барселона, като дори има участия за „нерадзурите”. Очевидно е, че старши треньорът на „белите” Вили Вуцов ще разчита много на Алберони. Ето какво сподели футболистът в интервюто:

-Г-н Алберони, как се чувствате в Славия и какво е първото ви мнение за отбора?

-Чувствам се много добре, защото попаднаха в един доста организиран отбор. Всичко изглежда много точно и нямам съмнения, че престоят ми тук ще бъде добър. Ние футболистите трябва да се постараем да спечелим Купата на България и място в четворката на шампионата. Това би ни дало възможност да играем в турнирите на УЕФА. Всеки иска да стигне до такива мачове, разбира се няма да ни бъде никак лесно.

-Мнението ти за колоритния треньор на Славия Велислав Вуцов?

-Той е събрал доста футболисти и добър екип от треньори. Смятам, че поведението му е много интересно. Много добър с футболистите, а и смятам, че е човек с много приятели. Тези неща са много важни за футболистите и помагат много, когато се стигне до мачовете.

-Как ви се струват възможностите на Славия?

-Мисля, че това е отбор с големи възможности. Вече коментирах, че имаме добри позиции за Купата на България, а и в шампионата на страната ви. Купата обаче е една много трудна надпревара. Какво имам предвид? Може да допуснеш една загуба и всичко приключва. Смятам, че ние сме добър отбор и имаме всички сили да стигнем до финала. В първенството сме седми, но сме твърде близо до първите в класирането. Трябват ни две победи и сме при водачите. Това значи, че имаме добри позиции и в двата турнира.

-Какво знаете за българското първенство и отборите в него?

-Вече съм запознат със Славия, ЦСКА, Левски и Литекс. Тези отбори са и най-известните. Първенството е завързано. Играе се доста твърдо и малко по-спокойно като темпо. Първенството е стабилно и за мен е добре да играя в България. Това може да ми отвори доста врати за други места. От Славия мога да отида в Русия, Италия, Англия или Германия. Ако се представя добре в България, мога да стигна и до по-силно първенство.

-Тук в България има доста бразилски футболисти, вече имате ли приятели сред тях?

-Да, да така е. Познавам се с Мишел Платини и с Жуниньо, който ми е съотборник. Той ми е от голяма полза в момента, защото е близо до мен. Срещу Мишел Платини съм играл в Бразилия и се знаем. Това преимущество, защото имаш колеги, които говорят езика ти. Има с кой да излезеш, за вечеряш, да хапнете някъде. Ще завържа доста запознанства и с българи, което е интересно.

-Вие сте бивш футболист на Барселона и Интер, защо не успяхте да направите кариера там?

-Тези неща са малко комплицирани. Изпатих си от агенти и мениджъри. Те ми казваха едни неща, а когато заминавах за някъде се получаваше нещо различно. Бях много малък, твърде млад, за да се справям с подобни неща. Бях млад и исках да се прибера в моя дом, исках да си бъда в Бразилия. Вече главата ми е на мястото си и знам, какво искам от футбола. Сега съм по-подготвен. Искам пак да стигна до някое силно първенство. Говоря за Италия, Испания, Англия. Сега смятам, че съм обграден от точни хора и трябва да постигна много. Сигурен съм в това, което ви казвам.