Албанецът Дитмар Бикай се присъедини към състава на Беласица. Футболистът играе като централен защитник, висок е 193 см и е младежки национал на своята родина. Той пристигна заедно с другият албанец в състава на бяло-червените – Клодиян Семина, който игра за Бела и през миналия шампионат.

Дитмар Бикай за последно е играл в шампиона на Албания – Динамо Тирана. Той няма да минава пробен период, а ще подпише договор директно с тима от Петрич. Освен него Беласица взе още Слави Бойчев и Георги Андреев. И двамата за последно играха в Марек, а сега се присъединяват към петричани. Днес по време на сутрешната тренировка на ст. „Цар Самуил” се появиха бразилците Теди Маркес, Бето и Виля. Те веднага се включиха към заниманието, не е дошъл все още сънародника им Вава.

Подготовка с мъжкия отбор започнаха и трима млади играчи от школата на клуба – Иван Шумаров, Георги Ашминов и Иван Танчев, както и Антон Гущеров, който досега е тренирал с юношите на испанския Атлетик Билбао. Последният присъединил се към тима по време на днешните занимания е Даниел Георгиев от Септември Сф.