Французинът Албин Ходза – Алба остава в Пирин ГД и за новия сезон. Французинът, който бе най-конвертируемият играч тази пролет, бе обект на сериозен интерес от страна на румънски отбори. Първо се заговори за интерес от страна на вицешампиона Пандури, но през миналата седмица Алба е изкарал 5 дни на проби в новака в румънския елит Поли Тимишоара.

Очевидно обаче, че въпреки сериозния интерес до трансфер няма да се стигне потвърдиха и мениджърите на футболиста.

Така французинът и през новия сезон ще води атаката на Пирин Гоце Делчев. Въпреки че по принцип е полузащитник, Алба вкара доста важни голове и игра много силно през пролетта, преди да се контузи, в мача срещу Левски, през април. В последствие той се възстанови и дори в последния шампионатен мач срещу Локомотив Пловдив вкара 2 гола.

Най-вероятно до първия шампионатен кръг срещу Локомотив София в събота в Пирин ГД ще пристигне още 1 нападател, но поне за сега клубните шефове не го обявяват. В предсезонните контроли реализирането на голове се оказа най-трудното нещо за нападателите на Пирин ГД и може би и за това те останаха без победа в тях. В тези проверки с по-дава гола останаха Любо Витанов и Веселин Марчев.