Спортно-техническото ръководство на Черноморец Бургас е насрочило две приятелски срещи по време на паузата в шампионата между осмия и деветия кръг от първенството на А група. Първата контрола ще бъде изиграна с отбора на Черноморец Поморие. Тя ще се проведе на 5-ти октомври /сряда/, от 16:30 часа. Втората проверка ще се състои на 7-ми октомври /петък/, от 11:00 часа, когато „акулите” ще премерят сили с тима на Светкавица Търговище. И двете срещи ще бъдат играни на тренировъчната база „Гнездо на акули”.

Старши треньорът на Черноморец Бургас Димитър Димитров-Херо ще има възможността да използва в игра целия наличен потенциал, с който разполага. Единственият, който няма да може да вземе участие в двете контроли е Жугурта Хамрун-Жужу, който получи повиквателния за националния отбор на Алжир до 23 години. Алжирецът с френски паспорт отпътува вчера за родината си, където ще остане една седмица и после ще се присъедини към подготовката на своя отбор за предстоящото домакинство на Левски.

Другият, който със сигурност ще отпадне, е Венцислав Бонев. Той продължава своето лечение и тренира по индивидуална програма. От медицинския щаб на „акулите” се надяват той да е напълно готов за предстоящия двубой от деветия кръг.