Отборът на Черноморец се наложи по особено категоричен начин над Любимец в мач от 27-я плейофен кръг на А група. Възпитаниците на Димитър Димитров – Херо победиха с 5:0, като головете бяха дело на Милен Василев, Емил Аргиров, който си отбеляза автогол, Славчо Шоколаров, Карлос Фонсека и Милчо Ангелов.

Гостите от града на дините не успяха да завършват срещата в пълен състав, след като Емил Грозев бе изгонен през първата част.

Акулите разгромиха Любимец

източник: Пресцентър Черноморец

Двубоят започна вихрено за „акулите“, които поведоха още във 2-ата минута. Домакините получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Емил Грозев в наказателното поле. Играчът на Любимец фаулира Карлос Фонсека, а съдията не се поколеба да посочи бялата точка. 11-метровият наказателен удар бе изпълнен от Милен Василев, който бе безкомпромисен за 1:0.

Акулите разгромиха Любимец

източник: Пресцентър Черноморец

15 минути преди края на първата част Любимец остана с човек по-малко на терена. Един от най-активните за Черноморец Карлос Фонсека тръгна заплашително към вратата на гостите, а Емил Грозев, който бе последен в отбраната, го фаулира. Главният съдия Владимир Вълков вдигна директен червен картон на грешника и така Любимец остана в намален състав.

Началото на второто полувреме бе също така динамично, както първото. Още в 48-ата минута Жереми Манзоро пусна успореден пас на голлинията, а Аргиров имаше невероятния малшанс да си отбележи автогол в опита си да изчисти.

Акулите разгромиха Любимец

източник: Пресцентър Черноморец

Три минути по-късно Славчо Шоколаров покачи на 3:0 с хубав удар от границата на наказателното поле, а в 60-ата минута Фонсека получи хубаво извеждащо подаване и увеличи аванса на бургазлии на 4:0.

Крайният резултат бе оформен от Ангелов в 74-ата минута – 5:0.

В класирането Черноморец е 11-и с 25 точки, а Любимец е позиция назад с 18.