В мач от 10-я кръг на А група отборът на Черноморец (Бургас) победи с минималното 1:0 Марек (Дупница) и по този начин бургазлии се утвърдиха в горната част на таблицата.

През първото полувреме домакините имаха изцяло териториално предимство, но така и не успяха да достигнат до гол.

Още в първите минути на срещата Пламен Крумов отправи два удара по посока на вратата на Марек, но те бяха неточни и излязоха в аут.

В 7-та минута Емил Тодоров отправи хубав шут от воле, но топката рикошира в защитник на гостите от Дупница и излезе в ъглов удар.

След 20 минути домакините отново имаха възможност да отбележат първи гол, но ударът на Шенер Ремзи излезе в аут.

Второто полувреме отново започна с натиск на домакините, като пропуски направиха Цанков, Дяков и Кръстев, а със силни прояви се отличи вратаря на Марек Даниел Белчев.

В 63-та минута Любенов бе спънат в наказателното поле на отбора от Дупница, но главният съдия Георги Игнатов не посочи бялата точка.

Само след 120 секунди по-късно Пламен Крумов изведе с чудесен пас Ванчо Траянов, който с премерен удар отбеляза единственото попадение в срещата и по този начин донесе ценните три точки за отбора воден от Димитър Димитров - Херо.

Преди утрешните мачове Черноморец заема пето място с актив от 16 точки.

Черноморец: Стоянов, Трайков, Николов, Николай Кръстев, Фиданин, Цанков (Костенски), Траянов, Дяков (Янев), Ремзи, Крумов, Тодоров (Любенов).

Марек: Белчев, Горанов, Св. Георгиев, Соколов, Бойчев, Таскович (Младенов), Иванов (Димитър Георгиев), Кирил Кръстев, Йорданов, Кючуков, Кръстовчев (Редовски).