Черноморец Бургас записа нова победа, като лесно се наложи с 2:1у дома над новака Етър Велико Търново в двубой от 12-ия кръг на А група.

Това е шести пореден успех за тима на Димитър Димитров-Херо, който спечели последните си пет шампионатни мача, както и гостуването на Спартак Плевен за Купата на България.

И двете попадения за победата на акулите над Етър отбеляза Венци Христов, който бе точен на два пъти преди почивката.

Още в 11-ата минута Христов нахлу в пеналта на Етър, премина като на парад през защитата и от 2-3 метра вкара за 1:0 с първия точен удар на черноморци в рамките на вратата.

Три минути преди почивката Уатара подаде добре в наказателното поле, където от 10-12 метра Венци Христов заби втория си гол в мача за крайното 2:0.

Акулите на Херо с шеста поредна победа

източник: снимки: Пресцентър Черноморец

Интригата в мача окончателно приключи в 59-ата минута, когато влезлият в игра на почивката Тихомир Трифонов се задържа на терена за само 14 минути, след като получи директен червен картон за грубо нарушение срещу играч на домакините.

Капитанът на Етър Николай Петров се възползва от груба грешка на защитата на Черноморец и отблизо вкара почетното попадение за виолетовите.

Акулите на Херо с шеста поредна победа

източник: снимки: Пресцентър Черноморец

Черноморец Бургас се изкачи на пето място в класирането с 21 точки, като задмина Литекс и е на само точка зад четвъртия ЦСКА в битката за евроквотите.

Етър Велико Търново е предпоследен със само 7 точки от 12 кръга и е на 4 точки под зоната на спасението.

Акулите на Херо с шеста поредна победа

източник: снимки: Пресцентър Черноморец