Преди дни в Исперих актьорът Николай Урумов изнася моноспектакъла си „Ние българите. Открит урок за чужденци“, където влиза в ролята на професор Мисирков. Град Исперих посрещна много добре това представление, а след това от фен клуба на Левски го поканиха на сбирка, организирана с ветерани на Левски.

Николай Урумов получи членска карта номер 100 на местния фенклуб. Картата с номер 99 дават на Ангел Станков, защото е бил централен нападател.

Актьорът е дарен с кошница с цветя, с шал на фенклуба, календар и други артикули. Той им се отблагодарява със скечове, които изпълнява специално за тях.

Николай Урумов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Николай Урумов е роден на 6 юни 1963 в Каварна. Има повече от 60 роли в театъра и над 70 в киното и телевизията.

През 2009 година получава награда Аскеер за главна мъжка роля с „Краят на играта“ от С. Бекет, където играе ролята на Клов. Най-известната му роля е в „Бай Ганьо“ в едноименната постановка на Георги Данаилов по Алеко Константинов. Играе я в над 150 представления за 12 години.

Специално за Gong.bg Николай Урумов показа с какво са го зарадвали феновете на Левски в Исперих.

„Уникално ме посрещнаха тези мили хора. Истински българи и левскари. Бях много развълнуван, благодаря им“, сподели Урумов.

Николай Урумов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Ангел Станков също коментира за Gong.bg своите впечатления от срещата.

„В Исперих е една от най-сериозните фенски организации на Левски. За тях футболът е най-голямото забавление. Ние ветераните ходим често там по тяхна покана. Събират се по 2-3 в месеца в клуба им, който е обзаведен с много шалчета и снимки. Има портрет на патрона Васил Левски, на легендата Георги Аспарухов и на много други футболисти от по-старото поколение. Те ни посрещнаха топло и проведохме разговор, в който разбрахме, че дават сърце и душа за Левски. Боли ги много за сегашното състояние на първия отбор, но никога не казват нищо лошо, а ходят на мачовете и ги подкрепят. Ще купят и много карти за новия сезон“, сподели Станков.

„След като изгледаха спектакъла на Николай Урумов с още 200 зрители, феновете го поканиха във фенклуба, където му връчиха членска карта номер 100, шалче, календар, химикалки и други техни артикули. Актьорът им изигра в клуба свои скечове, имаше прегръдки и целувки, харесаха го, защото освен много добър актьор се оказа и голям човек и левскар. Стана една много красива синя вечер в Исперих“, завърши Ангел Станков.