Вратарят на Локомотив Пд Кирил Акалски е възстановен от контузия и тренира на пълни обороти. Той обаче няма да попадне в групата за мача срещу Локо (Мездра), тъй като според наставника на „смърфовете” Наджи Шенсой стражът е загубил игрови ритъм.

„От два дни Акалски тренира пълноценно, но няма да го използвам утре, защото отсъства доста време. Виждам обаче, че той е амбициран да си върне формата по най-бързия начин и мисля, че съвсем скоро ще разчитаме пак на него”, коментира Шенсой.

За двубоя с Мездра в състава на „черно-белите” след изтърпяно наказание се връща Даксон да Силва. Невъзстановен от травма продължава да бъде Георги Чиликов, а Дани Кики продължава да тренира с дубъла на Локо Пд.

Наджи Шенсой определи съперника в утрешния двубой като отбор, съставен от опитни играчи, които знаят как се печелят важни мачове.

„Срещата утре е много важна за нас, защото отново срещаме директен противник в борбата за оцеляване. Локо Мездра разполага с опитни играчи и със сигурност ще ни бъде трудно. Ние се настройваме за победа, но е важно и да не загубим. В мачовете срещу преки съперници точките се удвояват и ние трябва да играем много концентрирано”, сподели косоварят.

Шенсой изрази задоволство от показаното от неговия отбор в досегашните мачове, като се надява тази тенденция да продължи и след срещата на „Герена”.

„Всеки ден изчистваме грешките, които допускаме и се сработваме все повече. Подобряваме различни елементи от играта си и това се вижда. За 5 мача спечелихме толкова точки, колкото за целия есенен полусезон. Ако продължаваме да трупаме победи, скоро ще се откъснем от групата, която се бори за оцеляване и тогава ще се стремим да завършим възможно най-напред в класирането.”