В късната неделна среща от А група Академик София победи с 1:0 Калиакра и записа първа победа в елита през този сезон.

Двата тима играха открито под изкуствените светлини на стадиона в Каварна, като впечатление направи, че двубоят прекалено често бе прекъсван за оказване на медицинска помощ на футболисти и от двата състава.

Единственото попадение в срещата от 9-ия кръг падна в 20-ата минута. Бонфин изведе Михаил Петров на отлична позиция, той премина покрай вратаря Йордан Господинов и с изстрел на празна врата даде преднина на гостите от София.

Само две минути по-късно Калиакра можеше да изравни, но изпусна най-чистото си положение в мача. Триходова комбинация в наказателното поле между Иван Раденцов, Михаил Александров и Александър Младенов завърши с шут на големия син на Стойчо Младенов от 13 метра, но право в ръцете на вратаря Емил Михайлов.

Пред треньора на домакините Филип Филипов се появиха кадрови проблеми и той трябваше да извади принудително двама от титулярите си заради травми – Светослав Петров (30’) и Александър Събев (63’).

Това може би повлия на играта на каварненци и през втората част, вместо да бъдат по-активни в опитите си да изравнят, най-чистите голови ситуации създаде отборът на Академик, но Михаил Александров и попадналият в полезрението на ЦСКА Бонфин пропуснаха.

Въпреки успеха си като гост, студентите останаха на последно място в класирането на А група с пет точки. Калиакра е 12-и с осем точки.