Лудогорец победи Левски с 3:2 на „Георги Аспарухов“ в мач от 39-я кръг на А група. Срещата нямаше никакво значение за развоя на шампионата, след като още в предходния кръг разградчани си бяха осигурили третата поредна титла.

Левски поведе в 27-ата минута на срещата, чрез Валери Божинов, който се превърна в автор и на второто попадение за тима от Герена от дузпа. Точни за „орлите“ бяха Себастаин Ернандес (29'), Жуниор Кишада (48') и Дани Абало (88'). Разградчани пропуснаха и дузпа.

Двубоят бе изгледан от бъдещия шеф на Левски Георги Иванов-Гонзо, който освен инкасираните три попадения в синята врата и двата левскарски гола, видя и завръщането на Стефан Велев на терена. Бившият играч на Берое изигра първи мач след дълго лечение на скъсани връзки на коляното. Той се появи на терена в 79-ата минута. В предишния мач на Левски, срещу Черно море, Велев бе сред резервите.

Левски влезе по-добре в мача, като „сините“ бяха значително по-активни особено в първите десетина минути. В последствие Лудогорец изравни играта.

Още в 5-ата минута момчетата на Елин Топузаков направиха хубава атака. Владимир Гаджев изведе Цветан Генков, който се озова сам срещу Иван Чворович. Двамата обаче се сблъскаха, а вратарят на гостите остана да лежи на терена. В 20-ата минута разградчани изпълниха фаул от ляво. Себастиан Ернандес застана зад топката, центрира в наказателното поле на Левски, а Горан Блажевич увисна. В последствие обаче топката бе изчистена. В 25-ата минута Жуниор Кишада комбинира с Шоко, който опита да центрира в наказателното поле на „сините“, но Дъстли Мюлдер изчисти.

След тези минути, в които възпитаниците на Стойчо Стоев упражниха натиск, левскарите се отърсиха и тръгнаха в атака. А този устремен ход напред даде резултат в 27-ата минута. Ради Цонев подаде към Цветан Генков на ляво, а той на свой ред центрира в наказателното поле на Лудогорец. Александър Барт игра с топката, получи се рикошет в тялото на стража Иван Чворович, а от това объркване се възползва Валери Божинов, който се разписа за 1:0.

Радостта на домакините обаче продължи едва 2 минути. В 29-ата минута равенството бе възстановено. След центриране от дясно в наказателното поле на Левски, се получи разбъркване, а Себастиан Ернандес се възползва максимално – 1:1.

В 31-ата минута Цветан Генков бе добре изведен, Чворович тръгна да чисти, но не много разчетено. Нападателят на тима от Герена обаче не се ориентира добре в тази ситуация и пропусна да се разпише на празна врата. Три минути след това Елин Топпузаков бе принуден да прави принудителна смяна. На мястото на Пламен Крумов, който изпита някакво неразположение, в игра се появи Пламен Димов.

В 36-ата минута в редиците на Левски се забеляза суперкомбинация на близнаците. Боби Цонев центрира от дясно, а Ради Цонев засече с глава, но топката излезе в аут.

Постепенно играта се пренесе в половината на Левски, а в 40-ата минута Станислав Тодоров посочи бялата точка за Лудогорец. Кишада стреля от близка дистанция в наказателното поле, а Мики Орачев спря топката с ръка. Реферът прецени, че ръката на синия юноша е била в неестествено положение и отсъди 11-метров наказателен удар. Христо Златински застана зад топката, но я прати в страни от левия стълб на вратата на Горан Блажевич. Самият хърватски страж хвана ъгъла.

След почивката „орлите“ започнаха на високи обороти, а това даде резултат в 48-ата минута. Добро подаване на Себастиан Ернандес завърши с гол на Жуниор Кишада, който се разписа за 1:2.

В 69-ата минута Кишада бе изведен добре, но Блажевич излезе разчетено, затвори ъгъла, а в последствие улови.

След този епизод „сините“ играчи записаха силни минути, като от 71-ата до 73-ата минута удариха две греди. Първо Стивън Петков, който влезе като резерва, засече центриране в наказателното поле и удари напречната греда, а след това Даниел Димов се възползва от едно разбъркване и разтресе много сериозно гредата.

В добавеното от съдията време Стивън Петков бе препънат в наказателното поле на Лудогорец, а Станислав Тодоров отсъди дузпа. Точен от бялата точка за Левски бе Валери Божинов - 2:3

В класирането Лудогорец прибави още три точки на върха, като вече има 81. Левски е 5-и с 59.