Бившият вече футболист на Локомотив Пд Аймен Белаид се сбогува с досегашните си съотборници и треньори, предава клубният сайт. Защитникът пристигна на Лаута преди началото на днешната сутрешна тренировка и почерпи приятелите си с две торти и безалкохолни напитки. Преди да отпътува за Созопол, където новият му отбор Левски е на лагер, Аймен се обърна към феновете на Локомотив Пд чрез официалния сайт на клуба.

Аймен Белаид се сбогува с приятелите си на Лаута

източник: http://lokomotivpd.com/

„Искам да благодаря на абсолютно всички фенове на Локомотив Пд, които ме подкрепяха, докато бях играч на този отбор. Благодаря и на цялото ръководство на клуба и на моите вече бивши съотборници. Работих с много добри хора, а треньорът Александър Станков е един от най-добрите специалисти, с които съм се подготвял в моята кариера.

В началото, когато дойдох тук, имах леки опасения дали ще се адаптирам на Лаута, а сега вече чувствам всички като част от моето семейство. Пожелавам успех на Локомотив Пд”, заяви Аймен Белаид.

Треньорът на черно-белите Александър Станков също пожела да коментира ситуацията с неговия трансфер в Левски: „На всички трябва да е ясно, че нямаше човек в нашия клуб, който да не желае Аймен Белаид да остане. Ние сме го открили, ние сме го показали, ние сме формирали, но просто така се случва. Животът е такъв. Освен това желанието на Аймен беше да премине в Левски. Според него той се мести на по-високо ниво, в което аз малко се съмнявам, но в крайна сметка всеки футболист има някакви амбиции.

Второ, ние бяхме в патова ситуация. Аз съм човекът, който най-малко е искал да се разделя с Аймен. Достатъчно тежко съм го изживял това нещо. Но знаете, че неговият договор свършваше през май и тогава той ставаше свободен агент. Клубът можеше да не вземе никакви средства за него, което също е доста важно”, заяви Сашо Станков.