Футболният мениджър Джери Перейра заяви в интервю за Гонг, че е доволен от представянето на всичките си сънародници, които той е докарал в родния футбол. Агентът работи със Зе Соарес, Жоазиньо, Жуниор, Маркиньос, Том, Дока, Бето, Луис Едуардо и Жулио Сезар, които се представят на ниво в последно време.

„Щастлив съм, защото на моите играчи им върви в България. Жуниор от Славия почна да вкарва голове и играе добре, което е най-важното нещо за един нападател. Доволен съм от моите бразилци, защото играят много добре. Във форма са Том и Дока от Литекс, както и Жоазиньо и Зе Соарес в Левски. Много съжалявам за Маркиньос от ЦСКА, който сега е с контузия. Добро е представянето и на футболистите ми в Монтана. Там работя с Бето, Луис Едуардо и Жулио Сезар”, похвали си играчите Джери Перейра, който преди години бе първият бразилец играл в А група.

„Славия наистина има интерес към футболиста, който игра в Интер и Барселона. Сега трябва да го убедя, за да дойде в България. Сега ще се прибирам в Бразилия и ще работя по въпроса”, призна Перейра.

„Искам първо да продам тези футболисти, които съм докарал в България. После мога да докарам нови. Искам всички да бъдат доволни. Целта ми е не да имам много футболисти в България, а те да бъдат класни. Смятам, че в повечето случаи се получава”, отбеляза бившият защитник на Славия и Беласица.

Агентът акцентира върху най-младия представител на Бразилия в А група-Диего. „Това момче дойде на 15 години, а вече се представя добре. Той беше на 15, когато пристигна в Литекс, но вече се справя добре. Той знае много добре български език, което му помага още повече. Радвам се за него, това е важна част от работата на един мениджър”.

Джери Перейра разкри още детайли около новината на Гонг, че Зе Соарес заминава в Донецк в четвъртък. „В петък минава прегледи в Украйна, ако всичко е наред, той ще подпише. Идеята е да подпише за две години с тях. Не мога да говоря за пари, но щом Левски го продава, значи са доволни от финансовите параметри”, разкри мениджърът на Зе Соарес.