Прословутият футболен агент Жорже Мендеш и неговата агенция държат правата на Жоао Силва, призна пред Гонг Иво Тонев. Импресариото е светило в занаята, а за това говори фактът, че работи с Жозе Моуриньо, Кристиано Роналдо, Луис Фелипе Сколари, Симао Саброза, Коентрао, Андерсон, Пепе, Ди Мария, Фалкао, Карвальо, Нани и Куарешма...

На преговорите в Линдабрун беше агентът от фирмата на Мендеш – Марсело Сиприано, който е играл с Илиан Илиев в Бенфика един сезон.

Самият факт, че Жоао Силва е играч на тези мениджъри показва, че те са оценили неговите качества. Присъствието, макар и косвено на Мендеш отваря сериозна ниша за „сините” при евентуална бъдеща продажба на техни футболисти, ако отборът се развива добре през следващите сезони.

„Играчът ни бе предложен от агенцията на Жорже Мендеш. Това е много добър контакт за нас. Гледахме много негови мачове на записи, най-вече Илиан Илиев. Лесно се разбрахме с него, още първата вечер с бяхме договорили. Евертън защитаваше своите интереси, Левски също, така че нещата са нормални. Искам да благодаря на нашия екип, че приключихме сделката. Най-вече адвокатският ни екип”, каза по този въпрос Иво Тонев пред Гонг.