Трансферната сага около Гара Дембеле достигна и до британския медиен мастодонт BBC, пред който един от агентите на нападателя на Левски - Кристиан Емиле, заявява, че френският голмайстор предпочита да играе на Острова и е заинтересован от оферта на Селтик.

Ето какво казва Емиле пред „BBC Scotland”: „Мога да потвърдя, че Селтик отправи оферта за Гара и той е много заинтересован.”

„Интерес към него има също и от водещи отбори от Англия. В момента Левски преглежда всички опции, но играчът би предпочел да премине в отбор от Обединеното кралство”, твърди един от агентите на Дембеле.

„БиБиСи” съобщава още, че Селтик проявява интерес и към нападателя на Евертън Джеймс Вон, който е бивш младежки национал на Англия.

22-годишният Вон игра през първата част от този сезон под наем в Кристъл Палас и изигра първия си мач за Евертън едва в неделя, когато влезе в 74-ата минута на дербито с Ливърпул, завършило 2:2.

Наскоро „Glasgow Evening Times” съобщи, че Селтик се интересува от българския национал Димитър Макриев, който в момента носи екипа на израелския Ашдод.