„Искаме да бъдем оправдани”, заявиха обвинените в нарушаване на обществения ред бразилски футболисти на ЦСКА Маркиньос и Фелипе Машадо и на Левски Лусио Вагнер.

Адвокатите от защита им казаха, че има пропуски в докладите на полицията, и че няма възможност за очна ставка с полицаите.

По указа за борбата с дребното хулиганство, минималната глоба е до 200 лева, а максималното задържане до 15 денонощия. Присъдата не може да бъде обжалвана и има три възможни присъди.

Съдийката Маринкова, пред която се гледа делото, е от шести състав от Районния софийски съд.

Полицията се държа агресивно, викала е и удряла, Маркиньос е бил ритан по краката, Машадо е бил ударен с лакът в лицето в патрулката, Маркиньос е бил изведен с белезници.

Годеницата на Машадо Алини разкри, че не познава съседите по имена и че трите жени са се грижели за музиката, бременната приятелка на Маркиньос Кармен каза пък, че музиката не е била силна и помислила, че тримата са били задържани заради расизъм и че няма спомен Лусио да е псувал и ругал, когато е бил задържан. Тя сподели още, че е била бутана в асансьора въпреки че е споменала че е била бременна.

Очаква се присъдата да излезе в близките минути.