Адвокатът на Гара Дембеле Константин Симеонов заяви след днешното заседание на съда, че не съществуват законови пречки нападателят да бъде трансфериран в чужд клуб.

„Съдът реши да наложи така наречената пробационна мярка, което е много тежко наказание, което е свързано с много ангажименти с пробационната служба. Това практически е невъзможно да бъде изпълнявано от човек като Гара. Може би ще направим още един опит да влезем в съда. Този съдия не одобри споразумението, но всеки друг може да е на друго мнение. Най-вероятно ще вървим по общия ред. Много от нещата могат да се променят, защото някои от доказателствата по едното обвинение не са категорични. В тази светлина ние постигнахме споразумение в интерес на Гара и клуба Левски”, коментира адвокат Симеонов на метри от съдебната зала.

„В тази ситуация ще искаме отмяна на ограничителната мярка, за да иде на лагер заедно с отбора. След това ще приключим делото по съответния ред”, внесе важна яснота човекът, който защитава Дембеле пред съда.

„Прокуратурата би трябвало да отмени ограничителната мярка, защото делото е приключено”, каза още Симеонов.

Той призна, че няма да допусне Дембеле да съди рози и да почиства градинки. „Няма как човек, като Дембеле да изпълнява подобна мярка.

„Полицейските служители са заявили и това, което Гара Дембеле заяви, че той им е подал портфейла си, когато са му поискали документите и те са намерили книжката. Там ситуацията е доста хлъзгава”, допълни адвокатът на Гарата.

„Никога съдът не се заяжда, той решава. Съдебните решения се обсъждат, а се изпълняват. Това е основен принцип. В България трябва да престанем да обсъждаме съдебните решения. Ако това беше обикновен български гражданин, отдавна всичко щеше да е приключило с една пробационна мярка за шест месеца и лишаване от правоуправление, когато има шофьорска книжка. В конкретния случай, вашето присъствие попречи да бъде подписано споразумението”, завърши по темата адвокат Симеонов.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!