Старши треньорът на Черно море Адалберт Зафиров сподели след тежкото поражение с 1:4 от Литекс, че загубата е следствие на лошата игра на неговия тим.

"Загубихме, защото играхме много слабо. Футболистите не изпълниха това, което трябваше. Искахме да направим две линии от по четири човека във фаза защита, да затворим пространствата за футболистите на Литекс, но не успяхме да го направим. Първият гол дойде от наша грешка, вторият гол - също, като не мога да си обясня причините за тези грешки. След като не можем да изчистим топката и да излезем от ситуацията, загубата е срамна“, сподели Зафиров.

„Идва следващият мач с ЦСКА, в който трябва да сме максимално мобилизирани, за да успеем да го вземем. Но с този начин, по който играхме днес, няма да стане. Ще трябва да вземем мерки, лошото е, че в момента това е кадърът, с който разполагаме. Нямаме други футболисти, поех отгбора в заварено положение. Но с това, с което разполагаме, с това ще се борим срещу ЦСКА.“

„Днес, например, бяхме много далеч от това, което играхме срещу Лкомотив София. Лампата светна още в мача срещу Радомир за купата. Предупредих, че така не може да се играе, че това не е начинът на футбол, но явно си имаме проблеми и това е видно. Ще се опитам с повече разговори да видя къде е точно причината, какво притеснява момчетата да играят футбол, защото на собствен терен играем по един начин, а на чужд - по друг. В крайна сметка футболът е за смели хора и не може да играем толкова страхливо като гости“, завърши наставникът на Черно море.