Новият старши треньор на Черно море Адалберт Зафиров изрази задоволство от спечелената точка в „морското дерби“ срещу Черноморец на „Тича“ във Варна. Мачът завърши при резултат 1:1 след голове на Николов и Илиев през втората част.

„Нервен мач се получи. И за двата отбора беше важен, най-вече поради липсата на точки. Имахме кадрови проблем. Този мач го изиграхме добре. Момчетата се раздаваха максимално и до последния момент. Бърз, пъргав мач, с много динамика. Наистина положенията пред двете врати бяха малко, но от Черноморец добре бяха затворили пространствата пред тяхната врата“, коментира Зафиров след мача.

„Колко е имало дузпа ще оставя вие да коментирате, за мен беше малко пресилена. Колкото до червения картон, мисля, че не за един, а това беше за два червени картона. Опитахме се максимално да вкараме отбора на Черноморец в наказателното поле и да вземем победата, но не се получи. Има и такива мачове, но в интерес на истината съм доволен. Играем добре на високо темпо, Мисля, че оттук нататък имаме основа върху която да работим“, каза още новият наставник на „моряците“.