Младият нападател Рангел Абушев няма да поднови договора си с Локомотив Пловдив, съобщи самия той за сайта на феновете, като уточни, че е съобщил решението си и на клубното ръководство по-рано днес.

Това се случи година и половина след завръщането му на Лаута, където бе трансфериран от Наджи Шенсой и Вихрен Сандански.

За изминаващия сезон Абушев получи титулярното място единствено при гостуването на Пирин, когато близо до отбора бе шампионът на България Едуард Ераносян, за което се отблагодари с гол и греда срещу „орлетата”. Въпреки страхотното си включване в Благоевград, в оставащите мачове от есента записа едва 26 игрови минути като резерва, а тази пролет успя да събере малко повече от полувреме - 49 минути.

Така навършилият преди два дни 22-години юноша на „черно-белите” и пловдивският Марица, сам пожела да се обърне към феновете на отбора и вече бившите си съотборници чрез LPortala.net.

„На Лаута прекарах много трудни моменти. Сега, когато си тръгвам ми е тъжно за момчетата от отбора и за вас - феновете на Локомотив. От клуба не исках много - само шанс за изява, но това е тема, която ще оставя във времето.”

„Няма да забравя подкрепата на феновете, която усещах многократно от всякъде, най-вече от трибуните. Чувствам се длъжен в този момент да им благодаря за всичко това. Не съм от хората, които говорят празни приказки, вричат се във вярност в някой клуб и целуват емблемата му безчувствено. За нещо такова са нужни години. Иначе трябва да излъжа, а аз не съм такъв човек.”

„Казвам всичко това единствено да покажа това, което мисля и чувствам, напускайки Локомотив. Не мисля, че това право се пада единствено на големите футболисти. Не се мисля за такъв, но ако човек чака да стигне до върха, за да каже каквото мисли, може никога да не го направи”, бе емоционалното обръщение на Рангел Абушев към „черно-белите” запалянковци.