Днес Големите футболни хора в България ще се събират. Има Изпълком на БФС. Миналата седмица, пак имаше събор на Големи футболни хора. И пак нищо не решиха. Разбра се, че по-скоро никога у нас елитната група няма да се редуцира, както и „Б” група няма да придобие по-смислен вид. Мнозина от тези футболни големци все подхвърлят явно или неофициално, как „то рано или късно нещата ще се наместят по естествен път”.

Това би трябвало да се дешифрира по-следния начин: абе, няма как сега да отрежем някой отбор, то от само себе си, те сами ще се откажат. Било за „А”, било за „Б” група. Това бил естествения подбор, развит още повече последните два сезона с настъпването на световната финансова криза.

Единственото по-разумно изказване направи преди два дни един от членовете на Изпълкома Емил Костадинов, който се обяви против така наречения „естествен подбор”. Той заяви позиция, че всяка промяна трябва да бъде със стратегия, с разработка за години напред, а не да се чака по-естествен път нещата да се наместят. Което донякъде напомня на патилата на всеки един новодомец в България, станал жертва на калпаво строителство.

„Абе то сега тези рамки и стени като слегне сградата и ще се понаместят” – така ти казва майстора, оправдавайки се за некачествената работа.

Едва ли и на днешния Изпълком ще се реши нещо съществено, нещо конструктивно. И там чакат ей така мандата да се изниже.

Но току-виж „естествения подбор” ги връхлети по-рано от очакваното.