Този футболен сезон сякаш е сключил договор с Драматичния театър за представление в стила на Хичкок. И ето как нашата скромна „А” група заприлича на Примера дивисион, Бундеслигата и Ередивизие. Разбира се, разликата е в качеството на футбола, дори и не мислим да се сравняваме по този показател с испанското, немското и холандското първенство. Но има и сериозна прилика. А тя е във факта, че три кръга преди края три отбора продължават да имат шанс за титлата. Левски 68 точки, ЦСКА и Локо Сф по 66, а вече сме на финалната права.

Очевидно е, че тази година у нас се играе честно, или поне значително по-честно, отколкото в минали шампионати. Не, мачът Левски – ЦСКА вече не е достатъчен за определянето на първенеца, както си мислехме по инерция. Необходими са и още доста усилия.

Така че – да похвалим поне веднъж българския футбол. Наред с многобройните и заслужени критики по различни теми, той се нуждае от едно потупване по рамото. Най-малкото заради интригата, с която ни държи в напрежение и до ден-днешен.