„А“ група полудя! Плагиатствам това заглавие от днешния брой на вестник „Тема Спорт“, защото най-точно отразява случилото се във вчерашните мачове от 19-ия кръг.

Слабо, по-слабо, най-слабо. Така се представиха водещите ни три отбора Левски, ЦСКА и Локомотив Сф. Не се наемам да ги подредя по схемата „по-по-най“.

Трябва човек да се рови дълго из историята на Левски и пак не е сигурно, че ще открие друг едноседмичен период с три загуби и нула голове в актива. Това вероятно е прецедент с отрицателен знак за „синия“ клуб.

Едва ли е случайно също, че след като се мъчи преди няколко дни с предпоследния Спартак Вн, сега убедителният лидер ЦСКА направи нулево реми с абсолютния аутсайдер Видима Раковски.

С нищо не може да бъде оправдан и двойният провал на Локомотив Сф. За 7 дни – загуба за Купата и едва издрапан хикс за първенството у дома срещу Ботев.

Всъщност, обяснението на тези три парадокса се крие именно в ДЕградацията, с която започнахме. Ако добавим към триото „великани“ и четвъртия във временното класиране Славия, който играе днес срещу Марек, но който също не игра нищо в предходните кръгове, картинката става съвсем плачевна.

Водещите ни отбори са ужасно слаби. Предсказахме това още преди старта на пролетния полусезон и ви предупредихме да очаквате изненади. Между другото, изненадите тепърва започват! Защото не слабите отбори са станали по-силни, а силните са станали по-слаби и някъде там, надолу, те се срещат.

По възходяща линия се движи единствено Литекс. В Ловеч може би много съжаляват за проспания есенен полусезон, защото сега не само мястото в тройката щеше да е близо, а и върхът щеше да е разбулен.

Положителното явление от вчерашния следобед, впрочем, е и развенчаването на любителите на подмолни схеми, оплетени от „болни мозъци“. Е, няма как сега да бъде убедителна тяхната теза, че всичко вони. А гигантският коефициент от знаците в шестте мача от „А“ група може да бъде изигран в права колонка само от човек, който се връща от бъдещето. Ако има такъв, ще ми се и аз да го познавам.

А когато после гледаме по телевизията спектакли като Тотнъм – Челси 4:4 или Лацио – Рома 3:2, съвсем ни минава меракът да издребняваме в ситни заяждания затова кой рефер кого е подпрял и колко смешно го е направил.

Добре, че четвъртата думичка след слабо, по-слабо, най-слабо е...суперинтересно. Но това е съвсем друга тема, а и интересът към провалите на грандовете ще бъде до време.