Футболното ни първенство добива по-фешън вид, само след две треньорски рокади. Завръщането на признатите контета Едуард Ераносян и Ясен Петров не бива да бъде подминато.

Факт е, че в елитната дивизия, вече има повече стил. Поне в начина на обличане.

Нека отдадем заслуженото на споменатите по-горе специалисти.

Едуард Ераносян взе мястото на Руи Диаш. Португалецът с вид на зубрач, който мрази да подсказва на съучениците си, някак не впечатляваше. С етническия арменец нещата са далеч по-различни. Винаги изтупан Едо показва перфектна визия.

Актуалният треньор на Вихрен Сандански притежава манекенска фигура. Сякаш продължава да е на терена. Едуард Ераносян умее да съчетава дрехите, които винаги са маркови. Рядко изпада в крайности, едва ли ще го зърнем с вратовръзка. Абе, Едо си е „тупалка”.

Ясен Петров от футболист си е с данните на гъзар. Тупнат, брадясал, небрежен, един малък Моуриньо. Босът на Локомотив Пловдив Назифоглу реши да махне винаги разчорления Иван Маринов. Масларя предпочиташе да му е удобно. Анцунг, яке и в редки случаи костюм. Само за мачовете с Левски, ЦСКА и Ботев.

Представете си двубоя Вихрен-Локомотив Пловдив. Около реката в Сандански ще ухае на скъп парфюм поне един месец.

В подобен материал няма как да не погледнем и към грандовете. В България са два - Левски и ЦСКА.

Станимир Стоилов по време на мачовете е строго официален. Костюм, вратовръзка, изобщо сериозна работа. Като самия Стоилов, всичко е подвластно на дисциплината.

Най-класен в това отношение е по време на мачовете през зимата. Няма как да не сте го видели с черен и стилен балтон. С дължина някъде до коляното. Тази одежда от гардероба на Мъри Стоилов има специална цена, след участието в Шампионската лига. Не е лошо Тодор Батков да го прибере на специално място. Там, където Стоилов вече замъкна шест трофея за „сините”.

Подобен е и стилът на Стойчо Младенов. Армейският наставник е леко по-разчупен. Прави впечатление, че треньорът на ЦСКА, посяга рядко към самобръсначката. Особено, когато предстои мач с голямо значение.

Младенов и Стоилов отговарят на нивото, което предлагат клубовете им. Е, не са в графата супер „манекени”, но ги бива.

Отписваме тези, които сядат на пейката, сякаш са на тренировка. Това разбира се, не ги прави лоши специалисти. Един от тях определено стряска. Димитър Димитров-Херо предпочита маратонки, но няма да му е трудно и ако ползва калъфки за цигулки. Бургазлията сигурно носи 47 номер. Херо, нищо лично!

Финалът е за човека с най-голям гардероб от треньорите в А група. Миро Митев от Беласица! Не, не е някаква тъпа шега, заради габаритите му. Просто наставникът с прякор Главата е тесен специалист. 40 минути преди мач Митев е кален, с анцунг и ръкавици. Такъв му е бизнесът, първо подготвя вратарите. Минути преди първия съдийски сигнал Миро Митев нахлузва официалната дреха. Обикновено семпъл костюм.

Пловдивчаните Петров и Ераносян печелят симпатии на пръв поглед. Остава да придадат стил и на отборите си. Това обаче е една по-сложна задача. Не става само с огледало и добър вкус. Макар, че са една прилична предпоставка.